La biblioteca de Palamós estrena l'activitat Bibliomenuts

La biblioteca de Palamós estrena l'activitat Bibliomenuts
Palamós

Data: 15/01/2018

La biblioteca municipal Lluís Barceló i Bou de Palamós ha encetat l'activitat Bibliomenuts dedicada especialment a la narració de contes adreçats a infants de fins a 3 anys.

Aquesta proposta, totalment gratuïta, té lloc cada segona setmana de mes, coincidint amb els dijous a les 18 h, i s'allargarà durant tot el primer semestre de l'any.

Bibliomenuts es divideix en dues sessions d'uns 30 minuts cadascuna on es narren contes acompanyats de música. Cada sessió és pensada per uns vint infants acompanyats de pares, un per nen. Per a poder participar en aquesta activitat però, cal fer inscripció prèvia, directament al taulell d'informació de la biblioteca o al telèfon d'aquest servei, 972 60 07 08.

Aquesta activitat es complementa amb la veterana Hora del conte, que amb molta afluència de públic té lloc dos cops al mes a la bibliotecaLluís Barceló i Bou, concretament els dijous de la primera i la tercera setmana de cada mes (excepte el període d'estiu). En aquest cas l'Hora del conte és adreçada a infants de 3 a 8 anys.

 

La biblioteca fomenta l'ús de les TIC

En un altre ordre de temes, cal dir que la biblioteca Lluís Barceló i Bou és una de les 10 biblioteques de les comarques gironines seleccionades per a la realització d'un projecte que fomenta el coneixement de les Tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC) entre els usuaris d'aquest servei, i sobretot adreçat a la gent gran i els infants.

Amb aquest objectiu el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona ha distribuït entre totes les biblioteques seleccionades un total de 70 tauletes digitals, set per biblioteca, i entre les quals hi ha la de Palamós.

Les tauletes disposen d’una selecció d’aplicacions mòbils per a infants, joves i adults, i d’accés a diaris i revistes de tot el món. També s’ha desenvolupat una aplicació web i una altra per a Android amb la finalitat de gestionar les tauletes remotament des del Servei de Biblioteques.

El projecte vol contribuir a la inclusió social des de la biblioteca pública per ajudar a disminuir l’escletxa digital. Es tracta d’una prova pilot, i la Diputació de Girona estudiarà estendre el projecte a més biblioteques de la demarcació.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat