Vuit associacions baix-empordaneses a la nova Federació Animalista de Comarques de Girona

Baix Empordà

Data: 05/07/2022

Vuit associacions animalistes del Baix Empordà formen part de la Federació Animalista de les Comarques de Girona, creada oficialment aquesta setmana a la casa dels Animals de Figueres. La nova Federació s'ha constituït fruit de la situació de desemparament de gran part de les associacions animalistes locals i amb l'objectiu principal de defensar i protegir el benestar dels animals i els seus drets.

S'ha constituït oficialment la Federació Animalista de les Comarques de Girona. Aquesta federació agrupa un total de 23 associacions animalistes. D'aquestes 23, les que tenen més pes són les del Baix Empordà, sent un total de vuit, d'entre les quals Els Bons Gats d'Albons, Gat i Cua de Cruïlles, Bisbal Gat de La Bisbal, Adopta Gats Baix Empordà de Palafrugell, Progat Palamós i Sant Joan, Progat Platja d'Aro, Gats d'Aro CPS de Santa Cristina i 4 Gats de Regencós. La resta són cinc de l'Alt Empordà, quatre del Gironès, cinc de La Selva i una del Pla de l'Estany.

La finalitat principal de la Federació serà defensar i protegir el benestar dels animals i els seus drets, així com defensar els drets de les associacions membres i representar els seus interessos.Sota el paraigua d'una Federació, les associacions membres pretenen fomentar la formació i professionalització dels seus voluntaris i donar-los visibilitat per la gran tasca que fan diàriament de forma totalment altruista i desinteressada.

Alhora, aquesta nova entitat es proposa vetllar pel compliment de la legislació vigent en matèria de protecció animal. En aquest sentit, es vol fomentar el compromís de l'administració i els ens locals en el compliment de la Llei de Protecció dels Animals i es suggerirà una col·laboració positiva i estreta per treballar conjuntament per a aquesta finalitat.

Tanmateix, la Federació vol agrupar qualsevol associació animalista, ja sigui de gats, gossos, fures o d'altres espècies. En aquest sentit, es donarà suport a totes les associacions federades, facilitant protocols d'actuació, assessorament i altres eines relacionades amb la seva activitat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat