Alerta INUNCAT per pluges intenses a tot el territori

Alerta INUNCAT per pluges intenses a tot el territori
Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) per les pluges intenses. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que a partir d'ara pugui ploure a qualsevol punt del territori. 
 
Els xàfecs aniran sovint acompanyats de tempesta i localment de pedra, així com de ratxes fortes de vent. En tot l'episodi es poden superar els 40 l/m2 en 30 minuts i localment es podran acumular més de 50 l/m2.
 
La previsió indica que a partir de la mitjanit finalitzi l’episodi de fortes pluges i els xàfecs quedin reduïts localment a algun punt de la costa sud.
 
Abans de que comencin les pluges és recomanable que reviseu la teulada i mantingueu nets els baixants i desguassos d'aigua de pluja, especialment als patis o als terrats dels edificis, per evitar inundacions. En soterranis i locals amb possibilitats d'inundació, cal que prevegeu mesures de protecció. Cal també evitar aparcar els vehicles en les rieres, especialment a les zones properes a la desembocadura, on més cabal i amb més força es pot acumular.
 
Un cop comencin les pluges Protecció Civil de la Generalitat aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius.
 
Protecció Civil, a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, ha avisat les activitats de lleure de joventut previstes a la zona perquè no facin activitats a prop del riu i ha demanat als municipis que vigilin la llera, reportin les possibles incidències i es mantinguin connectats a la xarxa de telecomunicacions d'emergència.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat