Cloenda del curs d’equinoteràpia per a les persones amb discapacitat de Santa Cristina

Cloenda del curs d’equinoteràpia per a les persones amb discapacitat de Santa Cristina
Santa Cristina d'Aro

Data: 16/07/2019

Persones amb discapacitat cognitiva del Servei de Teràpia Ocupacional de Santa Cristina d’Aro, que gestiona la Fundació Vimar, amb el suport de l’Ajuntament i la Generalitat, han participat avui en la cloenda de la segona edició de teràpia assistida amb cavalls (equinoteràpia) al centre d’equitació Cavall de mar de Llagostera. Els nois i noies han pogut muntar a cavall, passejar amb ells i fer activitats diverses amb els animals.

La cloenda s’ha fet avui amb l’entrega dels diplomes acreditatius i una medalla, que els hi ha atorgat l’alcaldessa de Santa Cristina, Lourdes Fuentes, amb la presència de personal de Vimar i del centre d’equitació. Al llarg del curs, els discapacitats del centre cristinenc també participen en altres activitats, com pot ser teràpia assistida amb gossos, natació, ioga o teràpia ocupacional amb elements reciclats. “La finalitat no és altre que millorar la seva qualitat de vida”, es recorda des de la fundació, que va sorgir per donar suport a les persones amb discapacitat del Baix Empordà.

L’equinoteràpia, segons es recorda des del centre eqüestre, ajuda a combatre problemes d’aprenentatge i adaptació que presenten les persones afectades per alguna discapacitat, incrementant la motivació, estimulant l’afectivitat, millorant l’atenció i concentració dels diversos sentits i augmentant la capacitat d’independència. “Hem gaudit molt i hem après moltes coses amb vosaltres, sou uns cracs”, ha afirmat una de les responsables del centre abans de l’entrega dels diplomes i medalles.

El Servei de Teràpia Ocupacional de Santa Cristina ocupa un local cedit per l’Ajuntament i Vimar el gestiona a través d’un concert econòmic amb la Generalitat. El servei compte amb 25 places, de les quals es troben ocupades actualment 16, totes elles concertades. El Servei de Teràpia Ocupacional té com objectiu la inserció social, la promoció personal i el gaudi del lleure dels seus usuaris.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat