La grip s'avança unes setmanes i està en fase pre-epidèmica

Palamós

Data: 03/01/2018

La grip s'ha avançat i està entrant en nivells d'epidèmia. Els Serveis de Salut Integral del Baix Empordà assumeixen que passades les festes arribarà el punt àlgid de la malaltia i per això ja tenen prevista l'obertura de nous llits per quan no puguin absorvir els ingressos.
 
 
Fonts sanitàries alerten que enguany el virus ha mutat i que està entrant en el seu pic més alt unes setmanes abans del que ho va fer, per exemple, l'any passat. De moment tant l'Hospital de Palamós com els diferents CAPs que hi pengen poden assumir el volum assistencial i d'ingressos però preveuen que d'aquí un parell de setmanes la cosa es compliqui. 
 
Des dels Serveis Sanitaris recorden que la grip és una malaltia vírica que comporta febre i malestar general. Un cop es detecten símptomes que poden ser gripals es recomana trucar a Sanitat Respon, al 061. Un telèfon en el que s'indicarà al pacient quines opcions té i que és el que ha de fer. 
 
Generalment, la grip es pot passar a casa fent repos, bevent aigua i prenent antitèrmics, mai antibiòtics, però si els símptomes són més greus o en persones de risc es recomana anar als CAPs, mai anar de bones a primeres a les Urgències dels Hospitals, reservades per casos més greus i que podrien provocar el col·lapse i bloqueig del sistema sanitari per atendre'ls. 
 
A l'hora de prevenir la grip és important tenir una bona higiene de mans, rentant-nos-les sovint, i tapar-se amb un mocador o l'avantbraç quan s'estornudi. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat