L'Hospital de Palamós té un servei d'Estètica Oncològica per ajudar pacients amb càncer

Palamós

Data: 10/01/2020

Intervenen: Núria Izquierdo, especialista en estètica oncològica; Teresa Aliu, infermera servei oncologia Hospital de Palamós

El servei finançat per Oncolliga ja està disponible a tots els Hospitals Comarcals de la Demarcació de Girona

Una pacient oncològica de l'Hospital de Palamós està apunt de rebre una hora de tractament per combatre efecte secundaris de les quimioteràpies i radioteràpies. Es tracta d'un nou servei impulsat per Oncolliga i que ja s'ha implantat a tots els hospitals comarcals de la Demarcació de Girona.

El programa anomenat Estètica Oncològica Integral és un acompanyament dirigit a pacients oncològics amb l'objectiu de gestionar els canvis estètics derivats dels tractaments anticàncer que sovint afecten a la pell i les mucoses. També ajuda al o la pacient a tenir recursos per veure's i sentir-se millor, i en cas que es detecti un problema mèdic de major calat, es deriva als i les professionals que té l'hospital en qüestions com psicologia o dermatologia per posar dos exemples.

Un ambient més íntim i relaxat

Fonts del centre sanitari expliquen que els i les pacients no acudeixen en un primer moment a les sessions d'Estètica Oncològica perquè en un primer moment el diagnòstic és un xoc i reben moltíssima informació, però que a mesura que van entrant en el tractament es fan necessàries les sessions. Algunes vegades, inclós, al estar en un espai més íntim i relaxat, surten dubtes o qüestions que no és tant fàcil tractar davant d'un facultatiu.

El servei, que es va iniciar als Hospitals Trueta de Girona i el d'Olot ja fa vuit mesos que també s'ha implantat a Palamós. Consta de sis sessions d'una hora amb periodicitat mensual, la majoria de les pacients són dones tot i que també hi ha homes. La seva acceptació ha estat molt gran i ja es plantegen ampliar-lo.

Servei finançat amb les donacions de l'Oncobike

El servei es finança amb els donatius recaptats a l’Oncobike, la cursa de BTT per equips que l’Oncolliga organitza i on l'Hospital de Palamós hi pren part.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat