L'Àrea Bàsica de Salut de Torroella celebra 25 anys

Intervenen: Jordi Calsina, Gerent SSIBE; Josep Maria Rufí, Alcalde de Torroella de Montgrí i l'Estartit.

El Consorci Assistencial del Baix Empordà va celebrar 25 anys amb un acte a Torroella de Montgrí amb representants de les institucions públiques, personal sanitari i usuaris, que va servir per fer balanç de la feina feta i plantejar els reptes de futur de la institució.

L'any 1993 es va posar en funcionament el CAP de Torroella de Montgrí, el primer dels 4 que formen part del CABE i l'origen del mateix. Va ser la primera pedra de l'actual model de gestió sanitària de la comarca amb 4 Àrees Bàsiques de Salut (ABS) que pengen de l'Hospital de Palamós gestionat pels Serveis de Salut Integral del Baix Empordà (SSIBE).

El CAP de Torroella, reinaugurat el 2011 i el de l'Estartit, inaugurat el 2017, atenen una població de 15.281 habitants que es multiplica exponencialment durant els mesos d'estiu. Rep cada any més de 135.000 visites i té especialitats com ginecologia, rehabilitació, odontologia, psicologia o cirurgia menor. També és una unitat docent que rep personal mèdic i d'infermeria que s'està formant.

Es pregunten si s'ha millorat l'assistència

La commemoració dels 25 anys va versar sobre la pregunta de si 'Hem millorat la nostra assistència?'. L'Alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí i el Gerent del SSIBE Jordi Calsina van oberir l'acte que va continuar amb un repàs de l'inici del projecte a càrrec de la primera directora d'atenció primària, Margarita Bou, qui actualment és cap de la unitat de compra i serveis de la Regió Sanitària de Girona de l'ICS.

L'actual directora del centre, Alícia González, va fer un repàs del passat, present i futur de la institució i va donar pas a una taula rodona de cinc persones que representaven tota la comunitat del CAP. El director Operatiu del Sector Sanitari Girona Nord, Josep Carreras; el Doctor Martí Vidal; la infermera Annabel Ibáñez; l'administrativa Nuri Batlle i la usuària Margarita Massot.

L'acte es va cloure amb un aperitiu i la intervenció del Gerent de la Regió Sanitària Nord Miquel Carreras.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat