Es vol recaptar 1 MEUR per construir un nou centre i hospital de dia a Palamós Gent Gran

Palamós

Data: 22/06/2022

El centre i hospital de dia de Palamós Gent Gran preveu remodelar per complet la planta baixa i crear un nou espai, a l'actual zona del porxo. En total, seran uns 400 m² amb sortida al jardí i una zona per a persones amb trastorns cognitius perquè puguin passejar lliurement. El cost de la reestructuració ascendeix als aproximadament 1 milió d'euros, i per aquest motiu, els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) han engegat una campanya per recaptar fons.

Les noves instal·lacions dels serveis diürns de Palamós Gent Gran s'han batejat com "La porxada", ja que és en el jardí cobert on s'efectuaran els canvis més notoris. La voluntat de la Fundació és començar les obres en el transcurs d'un any i per això, necessiten recaptar aproximadament 1 milió d'euros. Aquest dimarts, en concret, s'ha presentat la campanya de mecenatge.
 

La pandèmia ens va posar en relleu que l'espai destinat al centre de dia no estava dimensionat adequadament. Això, ens va fer replantejar unes millores en les instal·lacions. - Lluís Puig, president dels òrgans de govern de la Fundació Hospital de Palamós

El centre podrà acollir fins a 50 persones usuàries en un espai d'uns 400 m². Hi haurà una entrada independent de la zona d'atenció sociosanitària, i una sortida directa al jardí. Així doncs, es dotarà la nova infraestructura d'una major amplitud i lluminària, i a més, les persones amb trastorns cognitius comptaran amb un indret propi per passejar lliurement.

Les donacions per fer efectiu el nou centre i hospital de dia es poden realitzar a través d'un formulari online, Bizum o transferència bancària. Paral·lelament, s'han preparat multitud d'accions, tals com una botiga en línia amb camisetes, bosses de cotó o tasses, així com un sopar solidari al Mas del Vent a final d'estiu.
 

Hi poden participar persones a títol individual, i també fem una crida al teixit empresarial de la comarca. Qualsevol donació serà de gran ajuda. - Lola Bosch, directora d’Atenció a l'Usuari i Comunicació de Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà

La campanya de recaptació de fons presenta el lema 'Gent molt gran!'. Un missatge de caràcter positiu que compta amb un doble vessant, per una banda, el foment de l'orgull de la vellesa, i per altra, una nota d'agraïment a les donacions. Les il·lustracions són obra de Montserrat Abril, qui va realitzar el 2017 un grafiti a l'espai exterior de la residència sanitària.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat