Rodamon denuncia l'abandonament de cadells a les seves instal·lacions

Rodamon denuncia l'abandonament de cadells a les seves instal·lacions
Palafrugell

Data: 30/05/2019


L'Associació Protectora d'Animals Rodamon de Palafrugell ha denunciat l'abandonament d'una camada de cadells a les portes de les seves instal·lacions. L'entitat ha publicat les imatges al seu Facebook per veure si pot identificar els  seus responsables. Fonts de l'entitat han indicat que els cadells tenien poc menys d'un mes.

Des de l'Associació recorden que la seva funció no és ser un espai on la gent pugui portar els gossos que ja no vol o pot mantenir i que ells es dediquen a recollir, cuidar i donar en adopció animals abandonats.

Cada any s'abandonen 400 animals al Baix Empordà

Cada any s'abandonen al Baix Empordà uns 400 animals i un de cada tres es fa precisament en el període que estem a punt d'entrar, l'estival.

Des de la protectora recorden que abans de tenir un animal cal ser conscients dels deures que impliquen i que aquest no és una joguina. També cal analitzar si es tenen les condicions d'espai i temps per poder-lo cuidar i recomanen adoptar abans que comprar. De fet, asseguren que els gossos que s'adopten solen ser més sociables i tenir menys problemes.

Una xarxa de col·laboradors estrangers

L'APA Rodamón disposa d'una extensa xarxa de col·laboradors estrangers que aprofitant les vacances a la Costa Brava ajuden als processos d'adopció als seus països d'origen, l'últim en ser adoptat és precisament aquest gos cec, que anirà a Alemanya.

Notícies relacionades

Experts demanen que la raça no determini la perillositat dels gossos (30-05-2019)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat