Ja en marxa la campanya de vacunació de la grip 2020

Palafrugell

Data: 23/10/2020

INTERVÉ: Mariela Herbide, CAP de Palafrugell

Aquesta setmana SSIBE ha iniciat la campanya de vacunació de la grip 2020, una campanya que s'allargarà fins al 6 de novembre i que s'està realitzant fora dels centres d'atenció primària, per evitar les aglomeracions de gent, i poder així mantenir les mesures anticovid. En total, a la Regió Sanitària de Girona es repartiran fins a 153.000 dosis de vacunes. L'objectiu de Salut: poder arribar a vacunar el 75% de la població que forma part del col·lectiu de risc i poder fer diagnòstics diferenciats entre la grip i el coronavirus.

A la demarcació de Girona, Salut ha habilitat un total de 157 espais annexos per evitar aglomeracions als centres d'atenció primària. En el cas del Baix Empordà els espais alternatius són l'Associació Municipal de Gent Gran de Palamós, Sala de Plens de l'Ajuntament de Calonge, Llar de Jubilats El Recer de Torroella de Montgrí, Teatre Mundial de La Bisbal i al Casal Popular de Palafrugell.

L'any 2019 es van vacunar un total de 13.782 persones de les 4 ABS de SSIBE, el que suposava un 74% de la població. On més persones es van vacunar va ser a Palamós amb 4.642 persones (77%) i Palafrugell amb 4.391 persones (72%).

Vist l'èxit de la primera setmana de campanya 2020, enguany es preveu superar aquestes xifres, ja que la demanda ha augmentat exponencialment. De fet, en les primeres jornades s'han arribat a exhaurir les dosis en diversos centres. El personal sanitari però envia un missatge de tranquil·litat a la població: les vacunes seguiran arribant i ningú es quedarà sense protegir-se.

Per la campanya 2020 Salut ha incorporat nous grups als considerats col·lectius de risc. Hi han afegit les dones embarassades i les seves parelles, els professionals de serveis públics essencials i de la salut, i el personal que treballa en centres educatius.

NOTÍCIES RELACIONADES

Quina importància té vacunar-se de la grip en temps de Covid-19? (23/10/2020)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat