44 positius i 18 morts per COVID-19 a Palafrugell Gent Gran

44 positius i 18 morts per COVID-19 a Palafrugell Gent Gran
Palafrugell

Data: 16/04/2020

18 dels residents a Palafrugell Gent Gran han mort per Coronavirus, 44 més han donat positiu i hi ha un usuari pendent de resultats. Aquestes són les xifres que han facilitat els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà respecte els 150 residents del centre geriàtric palafrugellenc a més dels 10 que es troben a l’Hotel Vostra Llar de Palamós i que es van traslladar per dotar d’un espai d’aïllament la residència.

En un comunicat, el SSIBE ha explicat la situació del Palafrugell Gent Gran, que des del 23 de març i fins avui compta amb un brot epidèmic a les seves instal·lacions que ha forçat a ampliar la unitat d’aïllament  a tota la segona planta i un total de 75 llits.

Afirmen que s’han aplicat totes les mesures i tècniques disponibles i que el centre disposa del material i recursos necessari, però que el perfil d’usuari, -residents amb alta dependència, demències o malalties cròniques avançades-, “fa molt complicat un aïllament total en aquells que estan asimptomàtics però poden ser portadors en fases inicials no diagnosticades”.

Pel que fa a la comunicació amb les famílies, diuen que han intentat en tot moment mantenir-les informades de l’estat de salut dels seus familiars, que s’ha establert un horari perquè el personal mèdic els truqui cada dia per informar del seu estat i que en els casos irreversibles, s’ha permès la visita d’un familiar per acomiadar-se.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat