La cursa solidària 'Corre per les mames' aplega 1.415 persones al Baix Empordà

L'esdeveniment solidari 'Corre per les mames' ha mobilitzat aquest diumenge uns 6.000 participants a les comarques gironines. És el primer cop que la trobada es realitza de manera presencial a 24 municipis de la demarcació, i al Baix Empordà, en concret, s'ha celebrat a la Bisbal d'Empordà, Mont-ras, Palamós, Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols i La Tallada.

Els colors blanc i rosa han envaït, aquest diumenge, les places i els carrers de sis poblacions de la comarca. El poder de convocatòria recau en la Fundació Oncolliga Girona, que enguany, ha celebrat per primera vegada en format presencial la cursa 'Corre per les mames'. Tal com indica el seu nom, l'esdeveniment es solidaritza amb el càncer de mama, a través de la visibilització i la recaptació de fons.

El conjunt dels donatius, sigui per les inscripcions o per les entitats col·laboradores, s'ha destinat al programa 'Guapes i valentes'. Un servei de la Fundació Oncolliga, que ofereix a les usuàries un banc de perruques, suport psicològic, drenatge limfàtic, marxa nòrdica i estètica oncològica.

Més de 400 inscrits a la cursa de Sant Feliu de Guíxols 
Entre els 1.415 participants del Baix Empordà, s'han vist joves amb famílies o amics, però també infants i gent gran. Sant Feliu de Guíxols ha aplegat el major nombre d'inscrits de la comarca amb 452 persones, i una ruta circular de 6 km amb sortida i arribada als Jardins de Juli Garreta. La prova, en cada un dels 24 municipis de la demarcació, s'ha pogut realitzar corrents o caminant.

L'any 2021 a Catalunya es van detectar 4.600 nous casos de càncer de mama
A Catalunya l'any passat es van detectar uns 4.600 nous casos de càncer de mama. Una xifra que suposa el 28,6% del total de càncers detectats en dones. Anualment es realitzen unes 6.000 cirurgies i, la supervivència relativa, 5 anys després del diagnòstic, ha augmentat al 89,1%.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat