La tercera 'Regata Carla' es convertirà en una gran festa solidària

La tercera 'Regata Carla' es convertirà en una gran festa solidària
El cap de setmana dels dies 19 i 20 de maig de 2018 Sant Feliu de Guíxols celebrarà la tercera edició de la Festa Solidària "Regata Carla",  amb la mateixa voluntat que les dues edicions anteriors: promoure activitats per recaptar fons que contribueixin a finançar la investigació que dirigeix el Dr. Manel Esteller a l'Institu de Recerca IDIBELL per combatre la Síndrome de RETT, una malaltia minoritària del desenvolupament neuronal que pateixen només les nenes i que apareix entre els 6 mesos i els dos anys, i és la segona causa més freqüent de retard mental després de la Síndrome de Down.

Enguany l'Espai Port guixolenc comptarà amb més activitats que mai consolidant-se així com un acte solidari i de participació de tothom més enllà de l'esdeveniment esportiu. Les jornades sobrepassaran la tradicional regata de vela lleugera amb una oferta d'oci que inclourà des de concerts fins a showcooking de sushi, passant per Vermuts Rock, tastos de vins i caves, actuacions de hip-hop, inflables i tallers infantils. Durant ambdós dies també hi haurà concerts, food trucks i market

La competició se celebra en memòria de la Carla Griñó, una regatista que va morir a causa de la Síndrome de RETT. La 'Regata Carla', impulsada pels pares de la Carla  amb la col·laboració del Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols, l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i la Diputació de Girona, i l'Associació Catalana a de la Síndrome de Rett va néixer amb l'objectiu de donar a conèixer aquesta malaltia i recaptar recursos per a la seva recerca. Els fons es destinen a l'Institut d'Investigació Mèdica de Bellvitge (Idibell), encapçalat pel doctor Manel Esteller. 

Es tracta d’una regata pionera de projecció internacional que el club guixolenc organitza en col·laboració amb la Federació Catalana de Vela i l’Associació Catalana de Classe Optimist.

L'activitat nàutica de dissabte i diumenge al matí disposarà de sortides amb el veler "La Goleta Gaia" per veure 'in situ' la regata de vela lleugera a càrrec de Crusing Sailing School. La competició començarà el dissabte 19 a les 11h. Les inscripcions es destinaran íntegrament a la recerca. El dia 20 a la tarda es lliuraran els premis i se sortejaran obsequis per als participants.

La regata és una festa solidària

Paral·lelament a la vela, la cita solidària s'obrirà a tots els públics amb una àmplia oferta d'oci. Durant ambdós dies hi haurà 'food trucks' i 'market' a l'aire lliure amenitzat per DJ Albert i la cervesa "La Brava km0". Els més petits tindran la diversió assegurada amb inflables i tallers de nusos i polseres marineres, així com la pintada solidària d'una vela amb l'artista Carles Bros per defensar els nostres mars i sardines.

Dins del ventall d'activitats, també s'hi podran degustar els vins i caves de Ca l'Àngel i fer el vermut tot escoltant l'actuació en directe d'Atzavara. La marxa continuarà a la tarda amb la demostració de Hip-Hop de Mistreet Dance Studio. La vessant musical culminarà amb els concerts de Toni Cayena, Atzavara i el Grup "Lobatogonsalez".

Els espais

Ara bé, l'Espai Port no serà l'únic protagonista de la festa. A la Rambla Vidal es presentarà la campanya gastronòmica del Peix Blau Ganxó amb tastets solidaris en benefici de la Regata Carla. Seguint amb l'oferta de restauració, el Restaurant Nomo durà a terme un Showcooking de sushi i es podrà gaudir del Menú+1€ al restaurant Tinglado amb el qual es podrà contribuir a la causa aportant aquest euro de més.

La Síndrome de RETT

 El RETT es produeix per una alteració del cromosoma X que afecta les capacitats intel·lectuals, motores i socials de les pacients i que les converteix en dependents al 100%. Actualment no existeix cap cura per aquesta malaltia, però els estudis liderats pel doctor Manel Esteller apunten la possibilitat de tractar-la. De fet, el seu equip ja ha identificat diversos fàrmacs que podrien millorar-ne alguns símptomes, però fa falta finançament per poder seguir investigant. pots posar aquest enllaç també!

Carla Bombons

Amb el mateix objectiu, Idibell, la família de la Carla i el mestre pastisser Oriol Balaguer han sumat sinergies per recaptar recursos amb la creació dels Carla-Bombons amb un disseny especial. Han posat en marxa una campanya per vendre 1000 caixes fins al 20 de maig, coincidint amb la Festa Solidària.  

Programa Regata Carla 19 i 20 Maig

DISSABTE

Tot el dia : Food trucks i Markets, Inflables - Vaixell pirata i Fons marí. La Brava cervesa km 0
Música a càrrec de DJ Albert (10h i 16h)

11:00         Tallers nusos i polseres mariners
11:00          Pintada solidaria d'una vela en defensa dels nostres mars i de les sardines, a càrrec de l'artista Carles Bros
11:00          (i tot el matí): sortides amb veler La Goleta Gaia 16 mts - Per Veure insitu la Regata vela lleugera a càrrec de Crusing Sailing School.
11:00         A la Rambla Vidal: Presentació de la campanya gastronòmica del Peix Blau Ganxó. Tastets solidaris en benefici de la Regata Carla.
11:30         Showcooking Restaurant grup Nomo (sushi)
12:00         Tast de vins i caves a mà de Ca l'Angel
12:00         Vermut Rock - Atzavara
12:30 fins 16h. Dinars i menú al Restaurant Tinglado - (preu de Menú + 1€)
16:30         Hip Hop a càrrec de Mistreet dance studio
18:00         Concert Toni Cayena - rumba
19:00         Concert a càrrec d'Atzavara

DIUMENGE

Tot el dia : Food trucks i Markets, Inflables - Vaixell pirata i Fons marí. La Brava cervesa km 0
Música a càrrec de DJ Albert (10h i 15h)

11:00     Tallers nusos i polseres mariners
11:00     Sortides amb veler La Goleta Gaia 16 mts - Veure insitu la Regata vela lleugera a càrrec de Crusing Sailing School.
11:00     Grup "Lobatogonsalez"
12:00    Vermut Rock - Atzavara
12:30 fins 16h. Dinars i menú al Restaurant Tinglado - (preu de Menú + 1€)
Hora per determinar (tarda): Lliurament de premis i sorteig obsequis per els participants de la regata.
 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat