Platja d'Aro s'omple d'Erasmus

INTERVÉ: Bianka Bárkányi, ESN Hongria / Nino Wilkins, ESN Suïssa / Anka Jez, ESN Eslovenia

Un miler de joves vinguts d'una quarantena de països europeus omplien aquest dijous la cala Rovira de Platja d'Aro de colors i molt d'ambient per fer la primera fotografia de moltes de la trobada anual de la xarxa estudiantil més gran d'Europa. Fins diumenge es reuneixen a Platja d'Aro representants de 500 universitats a la Erasmus Student Network, un congrés estudiantil que uneix la xarxa de voluntariat que durant tot l'any treballa en l'acompanyament i integració dels universitaris que opten per un intercanvi Erasmus.

Entre els objectius de l'entitat hi ha la promoció dels valors de la integració europea i la mobilitat acadèmica i juvenil. Els voluntaris que formen part de la Erasmus Student Network es troben a Platja d'Aro aquests dies per fer balanç del curs acadèmic i definir les línies estratègiques a seguir. El primer dels actes ha estat una desfilada de banderes per Platja d'Aro a l'estil dels Jocs Olímpics i una rebuda institucional al Palau d'Esports i Congressos on s'hi concentraran les activitats durant aquests dies. Dissabte per exemple es fa un Infomarket que és una fira d'educació internacional amb uns 300 stands.

La de Platja d'Aro podria ser la darrera trobada anual amb aquest format festiu i una mica pompós ja que entre els punts de debat de l'ordre del dia de la trobada hi ha la redefinició d'aquest esdeveniment per la feina d'organització que comporta.

Lugo, Granada i ara Platja d'Aro
Aquesta és la tercera vegada que la Erasmus Student Network es reuneix a l'estat espanyol, ho va fe rle 2002 a Lugo i el 2012 a Granada. Va néixer el 1989 amb el primer intercanvi del programa Erasmus i té la seva seu a Brussel·les.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat