No es jutjarà ningú per la mort de l'empresari de Platja d'Aro Jordi Comas

Cap dels tretze detinguts per l'asssalt violent a casa de l'empresari platjarenc Jordi Comas l'any 2012 serà jutjat per la seva mort. El fiscal al càrrec del cas ha presentat un informe als jutjats de Sant Feliu de Guíxols demanant el sobresseïment provisional de la causa per assessinat de 10 dels 13 detinguts en considerar que no hi ha proves que els situïn al lloc i l'hora del crim. 

L'empresari i president de la FOEG Jordi Comas va morir asfixiat el 18 de novembre de 2012 en un assalt violent a casa seva a conseqüència de ser amordaçat durant el robatori. Malgrat que inicialment no es van identificar els culpables, l'any 2016 el cas va donar un tomb quan es va detenir diversos membres d'un grup que hauria perpetrat altres robatoris per la seva presumpta vinculació amb aquest cas. Una participació que el fiscal sí que veu indicis que es produís en el cas de tres dels detinguts pel robatori, dos dels quals s'haurien encarregat de fer un forat en una finestra per entrar a robar i el tercer s'hauria quedat vigilant l'exterior. 


"Tristesa i decepció"

Segons recull La Vanguardia, l'advocat de la viuda de Jordi Comas, Carles Monguilod, està "trist" i decebut" que no s'hagi pogut provar qui va ser l'autor de la mort del popular empresari. I és que Comas fou una figura clau per la promoció de la Costa Brava i les comarques de Girona a nivell turístic durant el darrer mig segle. 

A més dels hotels i restaurants que dirigia a Platja d'Aro, d'on va ser regidor fa més de quaranta anys, l'empresari també estava vinculat a diverses organitzacions empresarials. A més de la presidència de la FOEG també ocupava càrrecs de responsabilitat a Foment, la CEOE, l'Skal Club, les cambres de comerç o el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.


Videovigilància contra els assalts violents

La mort de Jordi Comas va ser un dels detonants per la instal·lació de càmeres de videovigilància a Castell-Plaja d'Aro, ja que d'ençà de l'assalt a casa seva el Departament d'Interior va activar l'alerta màxima per l'allau d'assalts violents a tot el país. Amb la implementació d'aquest sistema de seguretat, del qual el municipi és pioner, s'ha reduït dràsticament la delinqüència als carrers.
  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat