Partits a porta tancada o anul·lats i prohibició d'actes multitudinaris pel coronavirus

Baix Empordà

Data: 11/03/2020

Intervé: Joan Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà

Catalunya ha entrat en fase d’alerta pel Coronavirus i s’ha anunciat la prohibició de concentrar-se en espais amb un aforament superior a les 1.000 persones i la celebració dels esdeveniments esportius a porta tancada. 

Aquestes són les principals mesures empreses pel govern català que seran efectives a partir d’aquest dijous i durant almenys 15 dies. 

En el cas dels actes que no superin el miler d’assistents, podran tenir lloc només si s’ocupa un terç de l’aforament dels recintes. La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals ja ha alçat la veu anunciant que auguren pèrdues milionàries i demanant ajudes fiscals i laborals urgents. 

 Pel que fa als esdeveniments esportius, queden tancats tant si es juga a l’aire lliure com en un recinte. Els pares, això sí, podran acompanyar els menors d’edat. Davant d’aquesta situació, la Federació Catalana de Futbol ha estat la primera en reaccionar i ha anunciat la suspensió de tots els partits de les competicions de futbol i futbol sala durant dues setmanes. Poc després s'han afegit a la suspensió les federacions catalanes de bàsquet i d'handbol. 


El Consell Comarcal, preparat
Actualment al Baix Empordà no hi ha cap cas detectat de Coronavirus però davant d’aquesta situació, el Consell Comarcal del Baix Empordà afirma que estan en estat d’alerta i amb els protocols a punt per activar-los quan ho requereixi el Departament de Salut. Fins i tot estan preparats pel tancament d’escoles, si finalment arriba el cas. 


Anul·lacions preventives d'activitats 
La majoria d’ajuntaments coincideixen en no precipitar-se anul·lant esdeveniments i en esperar en veure com evoluciona el virus les properes hores. Malgrat tot, hi ha consistoris que ja han emprès algunes mesures preventives, especialment relacionades amb col·lectius més vulnerables. Les escoles i instituts també han suspès totes les activitats lectives fora del recinte escolar com les classes de natació o sortides al teatre. 

A Palafrugell, s’han suspès els quarts de final del 16è Certamen comarcal de Lectura en Veu Alta, a Sant Feliu de Guíxols s'ha posposat el festival Interfest d'aquest divendres i a Santa Cristina d’Aro, s’han ajornat les dues primeres activitats de la Primavera a l’Espai que havia de començar aquest cap de setmana. 

A Castell-Platja d’Aro, s’han suspès temporalment totes les activitats relacionades amb la gent gran i a la Bisbal d’Empordà, han fet una crida per limitar les visites a la residència geriàtrica Zoilo Feliu i evitar l’entrada de qualsevol persona que pugui presentar símptomes. 

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat