Com evitar que la teva mascota pateixi durant l'estiu

Intervé: Núria Nebot, Hospital Veterinari Costa Brava

En setmanes de molta calor com aquesta, els més peluts de la casa ho sofreixen més que ningú. Les altes temperatures de l'estiu comporten tota una sèrie de patologies que pateixen sobretot els gossos i, en menor mesura, els gats

1- No deixis la mascota al cotxe

La incidència més habitual és el cop de calor. En la majoria dels casos ve donat perquè el propietari deixa la seva mascota al cotxe tancada. La temperatura a dins del cotxe pot pujar fins a deu graus respecte l'exterior i els gossos no suen per termoregular-se. La recomanació és que l'animal mai no es quedi més de cinc minuts al vehicle, i si ho fa que sigui amb les finestres obertes i accés constant a aigua fresca. El que no s'ha de fer, en tot cas, és voler-lo refredar amb gel, i és que el resultat pot ser molt advers. 

2- Molta atenció amb l'aigua salada

Una altra problemàtica clàssica de l'estiu és la sobreingesta d'aigua de mar. Massa sodi a la sang i al sistema nerviós central pot provocar la mort sobtada de l'animal. És per això que si el propietari porta el seu gos a banyar a la platja ha d'extremar molt les precaucions. 

3- Compte amb els paràsits 

Les temperatures de l'època també afavoreixen la proliferació de paràsits com les paparres. Durant la primavera i l'estiu s'han de desparasitar les mascotes, ja no només per elles mateixes sinó perquè poden transmetre fins a cinquanta malalties infeccioses als humans. Una malaltia que pateixen especialment els gossos per causes externes és la leishmaniosi, una malaltia endèmica mediterrània. El mosquit que la transmet té gran activitat al vespre i, si es pot, s'han d'evitar les passejades al tard. 

Per totes aquestes causes i també perquè la població augmenta substancialment a la nostra zona durant l'estiu, clíniques com l'Hospital Veterinari Costa Brava veuen com les incidències i la feina augmenten entre un 15 i un 20% respecte la resta de l'any. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat