El Saló dels Oficis i les Professions del Baix Empordà obre les portes a 2000 alumnes

Baix Empordà

Data: 21/02/2023

El primer Saló dels Oficis i les Professions que es farà al Baix Empordà, tindrà lloc al Palau Firal de Sant Antoni de Calonge el dimarts 28 de febrer i dimecres 1 de març amb el clar objectiu de potenciar la formació i ocupació de qualitat a la comarca per tal d’abordar i millorar la relació entre el món acadèmic i el laboral. De moment, està previst que hi participin 2.000 alumnes de 4t d'ESO, batxillerats i cicles, de 15 instituts de la comarca.

Aquest és el primer Saló que es realitza a la comarca amb l'objectiu de dignificar els oficis i la FP en el territori. Es treballa de forma coordinada amb  la taula "FP Baix Empordà", amb els INS d'altres comarques, que ofereixen formacions d'altres famílies professionals  i que complementen l'oferta formativa en el territori.

Aquest dilluns 20 de febrer s'ha oferit una roda de premsa a la Sala de Plens del Consell Comarcal del Baix Empordà, a La Bisbal, per presentar el primer Saló dels Oficis i les Professions de la comarca.

La presentació del Saló, que s'organitza des del Consell Comarcal i compte amb la col·laboració d'FP Baix Empordà, i l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, té per objectiu orientar els joves i dignificar els oficis i la Formació Professional al territori. De fet, aquesta iniciativa sorgeix arran d'estratègies conjuntes que es van proposar per fer front als reptes del sector en matèria d'ocupació i a la falta de professionals i la problemàtica del relleu generacional.

L'esdeveniment considera crucial informar, exposar i donar a conèixer les necessitats del mercat, els camins professionals i l'oferta de formació a tots els joves, per tal que aquests puguin optar per una formació i ocupació de qualitat a la comarca.

Per aquest motiu, el Palau Firal de Sant Antoni de Calonge obrirà les portes del saló el dimarts 28 de febrer i el dimecres 1 de març, i està previst que hi participin 2.000 alumnes de 4t d'ESO, batxillerats i cicles, de 15 instituts de la comarca.

Tal com s'ha explicat a la roda de premsa, la intenció de millorar la relació entre el món acadèmic i el laboral, ha fet que al Saló s'hi pugui trobar una representació de les 21 famílies professionals d'FP i Certificats de Professionalitat repartits en 34 estands.

Diferents empreses, gremis i institucions públiques també hi seran presents per poder proporcionar serveis complementaris d'orientació i acompanyament a través de 15 conferències i 29 tallers.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat