La Policia Local de Palamós incorpora un nou vehicle híbrid

La Policia Local de Palamós incorpora un nou vehicle híbrid
Palamós

Data: 02/10/2018

La Policia Local de Palamós ha incorporat al seu parc mòbil un nou vehicle dotat de tecnologia híbrida per a les tasques de patrulla urbana.
 
Es tracta d’un turisme, marca Toyota i model Prius Híbrid, de136 CV, que ha estat adquirit per mitjà del sistema de rènting, i que està totalment equipat per a les tasques de policia.
 
La nova unitat de patrulla combina motor de combustió amb el motor elèctric, que es connecta segons les necessitats energètiques i d'ús del vehicle.
 
El cotxe està dotat amb un habitacle posterior adaptat amb mampara per al trasllat de detinguts; té senyalització prioritària,  així com un porta llanternes recarregables, entre altres. Aquest nou vehicle està destinat a serveis de seguretat ciutadana (patrulla d’incidències) i substitueix a un altre patrulla que ha estat baixa per finalització del període de rènting.
 
La nova unitat policial s’ha incorporat aquesta setmana al servei i, per tant, a les unitats existents que sumen un total de nou vehicles. Actualment el parc mòbil de la policia local de Palamós està format per, dos cotxes patrulla (Ford Focus i Toyota Prius), dos vehicles de suport (furgonetes Wolkswagen Caddy) i un vehicle de coordinació de serveis (Nissan Qasqay), així com un vehicle camuflat.
 
El parc mòbil de la Policia Local de Palamós es complementa amb tres motos (un escúter) i dues motocicletes de la marca Suzuki i de 650cc, destinades a la Unitat de Trànsit.
 
El servei marítim de la Policia Local de Palamós
El maig de 2010 la Policia Local de Palamós va adquirir la primera embarcació del seu nou servei marítim, que s’incorporava com a unitat policial pel servei de seguretat i auxili al litoral del municipi. 
 
Es tracta d’una embarcació semirígida de 7’5 metres d’eslora (Astec, VD-pro 750) dotada d’un modern equipament de seguretat i navegació d’acord amb les normes marítimes. Aquest fora borda inclou un motor de 150HP.
 
Més recursos, millor servei

En els darrers anys la Policia Local de Palamós ha incrementat notablement els seus recursos, humans i materials, amb l’objectiu d’adequar-se a les necessitats del municipi.
 
Amb aquest objectiu la Policia Local de Palamós ha passat dels 26 policies l’any 2006, als 42 agents actuals. Un augment considerable de la plantilla que s’ha sumat també als dels recursos tècnics i materials, com l’augment en qualitat i quantitat del seu parc mòbil.
 
Aquestes millores han permès a l’Àrea de Seguretat i Mobilitat de l’Ajuntament de Palamós poder cobrir amb garantia l’assistència a tots els serveis d’urgència així com els diaris i habituals que en el dia a dia realitza la Policia Local a la vila.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat