El departament d'Educació defensa els dos nous instituts del Baix Empordà

Palafrugell
Palamós

Data: 19/03/2020

INTERVÉ: Martí Fonalleras, director territorial d'Educació a Girona

El Baix Empordà estrenarà dos dels sis centres escolars nous que el departament d'Educació té planificats per l'inici del curs 2020-21 a les comarques gironines. Són el tercer institut de Palafrugell i la conversió de l'escola de primària Vila-romà de Palamós a institut-escola.

En el cas de Palafrugell, a la vila hi neix un nou institut després que n'hi hagi dos des dels anys setanta. Educació reconeix que ja fa temps que s'hauria d'haver creat el tercer centre públic de secundària al municipi, considerant que compta amb la població més elevada de la comarca. 

Mentrestant, Palamós viu un cas semblant: és un municipi d'uns 18.000 habitants que només té un institut públic. L'escola Vila-romà, actualment de primària, es prolongarà amb un curs de primer d'ESO l'any que ve i creixerà cap a la fórmula institut-escola. 

El curs 2020-21 satisfarà, doncs, les necessitats de dos dels tres municipis més grans al Baix Empordà. Quedaran per més endavant i sense data fixa demandes històriques a pobles més petits de la comarca com la construcció de nous edificis per als centres de Verges, Corçà o Vall-llobrega

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat