Comença la instal·lació de 8 càmeres de videovigilància a Palamós

Comença la instal·lació de 8 càmeres de videovigilància a Palamós
Palamós

Data: 14/11/2018

Aquesta setmana s'ha iniciat el procés d'instal·lació de càmeres de videovigilància i de lectura de matrícules que Palamós ubica als accessos de les urbanitzacions del Mas Pareras i de la Fosca, dos sectors del municipi que queden aïllats del nucli urbà i són més vulnerables als robatoris.

Es tracta d'un total de vuit càmeres, distribuides en quatre grups de dues unitats cadascun, que combinen dues funcions. Per un costat les que fan control de la lectura de les matrícules de tots els vehicles que accedeixen en els àmbits controlats.

Aquestes càmeres poden detectar, mitjançant una aplicació d'un software, les matrícules de vehicles denunciats o sospitosos que prèviament hi haurà introduït la Policia Local, advertint de manera automàtica als agents de l'accés d'aquests vehicles dins l'espai videovigilat.

Les altres càmeres instal·lades tenen una funció de control del trànsit en aquell àmbit, no poden enregistrar i només emeten imatges a temps real de
l'activitat de la circulació dels vehicles.

Ubicació de les càmeres als accessos de La Fosca i Mas Pareras

L'empresa especialitzada que fa els reballs d'instal·lció distribuirà aquest conjunt de càmeres en quatre punts d'accés a les dues urbanitzacions. Concretament i pel que fa a La Fosca, en les confluències de la Ronda de l'Est i la carretera de La Fosca; també a la cruïlla del camí Vell de la Fosca i el carrer de Cap de Planes; i finalment a l'intersecció entre l'avinguda d'Àngel Guimerà i la carretera de Sant Esteve.

En el cas de la urbanització de Mas Pareras s'ubicarà en el seu únic accés, just a l'inici del carrer del Patró Martí
Badia.

Aquest dispositiu de videovigilància disposa de les prestacions de programació necessàries per assolir l’objectiu de llegir les matrícules fins i tot
en les situacions d’il·luminació més adverses i en condicions meteorològiques complicades.

Amb l’enregistrament i la captura de totes les matrícules dels vehicles que circulin per la zona de detecció es genera una base de dades amb tots els
registres. Cadascun d’ells conté la informació de la matrícula del vehicle, data i hora de captura, la ubicació on s’ha realitzat i el sentit de la marxa. A
més aporta la imatge corresponent a la captura com a prova visual.

Un cop finalitzat aquest procés d'instal·lació, l'empresa responsable d'aquest sistema formarà tècnicament als agents de la Policia Local de Palamós en l'ús d'aquest dispositiu de vigilància.

El cost d'instal·lació d'aquestes vuit càmeres i dels sistemes associats necessaris per al seu funcionament, és de 44.629,25 euros, i la previsió és que puguin estar totalment operatives abans de final d'aquest mes de novembre.

Càmeres de control d'accessos al barri vell

En una següent fase l'Ajuntament té previst posar càmeres de control d'accessos també al barri vell de Palamós. En aquest cas serien destinades a poder controlar l'accés de vehicles a aquesta zona, restringint el trànsit rodat en tot l'àmbit del barri vell, pensat prioritàriament per a vianants.

El projecte preveu ubicar càmeres a totes les entrades amb vehicle a aquest àmbit, concretament al carrer Nou, al del Pedró i al de Roger de Llúria.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat