Desmantellat un grup criminal que va realitzar un centenar de robatoris en domicilis

Desmantellat un grup criminal que va realitzar un centenar de robatoris en domicilis
Comarques Gironines

Data: 29/06/2018

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) van detenir el 25 de juny sis homes de nacionalitat albanesa i una dona de nacionalitat equatoriana, veïns de Barcelona i Badalona, com a presumptes autors d’un delicte de pertinença a grup criminal  i de 102 robatoris amb força a domicili de tot Catalunya.
 
La investigació es va iniciar al mes de juliol de 2017, quan els Mossos van detectar que a les comarques de Girona s’havien produït diversos robatoris a domicilis seguint  un mateix patró.
 
Els autors accedien a les cases, habitualment de quatre vents o aparellades, i robaven principalment diners, joies i petits aparells electrònics.
 
Les diverses gestions d’investigació van permetre determinar que els robatoris eren comesos per un mateix grup.
 
Els investigadors van comprovar que els lladres disposaven de diferents vehicles per cometre els robatoris, amb els quals es desplaçaven per tot el territori català emprant tècniques de contravigilància per tal de dificultar la tasca policial.
 
El grup aconseguia els cotxes comprant-los de segona mà a nom de terceres persones. Un cop consideraven que el vehicle estava molt vist o que podia haver estat detectat per la policia el tornaven a revendre.
 
Els agents van contrastar que tot i ser un grup format per unes 10 persones, sempre efectuaven els robatoris en grups de tres. Un d'ells esperava al cotxe, lluny de la casa en qüestió, i els altres dos irrompien al domicili quan no hi havia ningú.
 
Els robatoris sempre els cometien en la franja horària de la tarda. Mai passaven per davant del domicili, ni en l’arribada ni en la fugida, així no aixecaven sospites. Els vehicles utilitzats eren sempre comprats de segona mà i a nom de terceres persones, generalment de pocs recursos.
 
El dia 25 de juny els agents van establir un dispositiu que va permetre detenir 8 persones de l'organització i es van realitzar  set entrades i escorcolls als domicilis que els arrestats tenien a Barcelona i Badalona.
Els policies van intervenir joies, targetes SIM, aparells telefònics i aparells electrònics, així com eines i peces de roba emprats en els robatoris.
 
El dia 27 de juny els detinguts van passar a disposició judicial. El jutge va decretar l’ingrés a presó per sis d'ells i llibertat amb càrrecs pels altres dos.
 
La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat