El temporal porta fort onatge a la Costa Brava i neu sense agafar

Cauen flocs a Romanyà i les onades arriben amb força a trenc de costa

El temporal Glòria ha afectat de ple el Baix Empordà amb onades que han superat els set metres a trenc de costa, pluja arreu del territori i nevades a Romanyà de la Selva, que  no ha agafat.

La meteorologia ha posat en alerta màxima els serveis d'emergència i ha provocat una dràstica baixada de les temperatures amb mínimes que han superat de poc els 0 graus i màximes que amb prou feines arriben als 10, acusades pel fort vent que ha bufat i que ha deixat una sensació tèrmica de sota zero.

El vent està bufant fort a la costa amb ratxes que han fregat els 100 km/h a Palamós mentre que les precipitacions han començat a caure de forma continuada en forma d'aigua a la majoria del territori i flocs de neu que no han agafat a les cotes altes, com per exemple a Romanyà de la Selva.
 

Camins de ronda i passejos marítims tallats

Davant un onatge que trenca amb força a línia de costa els Ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d'Aro i Calonge-Sant Antoni han tallat diversos trams del camí de ronda i els dos darrers restringit l'accés als respectius Passejos Marítims.

La fúria del mar feia temps que no es deixava sentir amb aquesta intensitat a Calella de Palafrugell amb ones que han superat els set metres a trenc de costa. De fet, la boia que l'AEMET té mar endins ha arribat a registrar onades de fins a 12 metres, quan en el darrer temporal va arribar a set.

A Palamós, l'Ajuntament ha recomanat a les Escoles suspendre totes les activitats a l'aire lliure, i inclòs que el pati quedi restringit a només sota cobert.

L'alerta es mantindrà activa almenys fins dimecres a la tarda i Protecció Civil ha activat els plans Inuncat, Ventcat i Neucat.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat