La Càtedra d’autisme tracta la felicitat i el benestar de les persones amb TEA

El benestar emocional de les persones amb TEA. Aquest era el tema que es va tractar a la càtedra de la Fundació Viu Autisme, la cinquena edició d'aquestes jornades. En total, uns 125 inscrits que hi van assistir presencialment o via online, que van poder escoltar i preguntar als experts els seus dubtes. Una programació que va comptar amb tres ponents internacionals de renom que van intercanviar amb l'audiència els seus coneixements a escala laboral i també personal. Xerrades que volien servir d'ajuda per a professionals i familiars de les persones amb TEA.

El dia va començar amb la xerrada de Peter Vermeulen. Ell és consultor d'autisme i professor a Bèlgica, on ha exercit com a terapeuta i director de teràpies de l'Associació d'Autisme flamenca. Durant la seva presentació, va parlar de la importància de què cadascú es conegui a ell mateix per entendre als altres. També va presentar per primera vegada a Espanya el seu programa H.A.P.P.Y, desenvolupat durant el 2021, que recull les idees del benestar físic i emocional tant d'infants com adults.
Durant la tarda va ser el torn per Maja Toudal i Anke Schwiete, dues psicòlogues que els hi van diagnosticar autisme. Toudal ha treballat gestionant grups d'adolescents amb TEA i Schwiete és especialista en la promoció laboral i també en la gestió de tallers per a persones amb diversitat funcional.

A banda de les tres ponències, també van participar-hi persones amb TEA per explicar com els hi havia canviat la seva vida.

En la presentació també hi va ser present l'alcalde de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró, Maurici Jiménez. Des del consistori porten col·laborant amb la Fundació Viu Autisme des dels seus inicis, amb la creació de diferents projectes en l'àmbit municipal.

Aquesta jornada coincidia amb la celebració del 10è aniversari de Viu Autisme i també amb el cinquè any de càtedra.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat