Els CAPs comencen a plantejar-se com tornar a introduir l'activitat habitual

Palafrugell
Palamós

Data: 26/04/2020


A causa de la pandèmia de la COVID 19, tots els serveis assistencials i sanitaris han hagut d'adaptar-se i reorganitzar-se en major o menor mesura per garantir l'assistència a tothom i evitar el contagi per coronavirus.

En el cas dels Centres d'Atenció Primària, durant aquests temps s'ha aturat tota l'activitat que s'hi realitzava. Totes les tècniques que s'hi feien s'han vist aturades, i defensen que ha sigut necessari prendre aquestes mesures però que de cara al pròxim mes ja es comencen a plantejar com tornar a introduir-les per tal que el centre pugui tornar a la normalitat al llarg de l'estiu.

S'està estudiant com poder realitzar al mateix centre un control de pacients amb Covid-19 a la vegada que de la resta de malalties i patologies cròniques que es tracten a Atenció Primària.

Aquesta tornada a la normalitat serà de manera progressiva i prenent una sèrie de mesures preventives i organitzatives.

Per altra banda un dels serveis que no ha vist interrompuda la seva assistència i s'ha adaptat al nou escenari és el de ginecologia i obstetrícia. Des del diagnòstic del primer cas de COVID a l'Hospital, a mitjans març fins avui, s'han realitzat 85 parts a l'Hospital de Palamós.

En tot moment el personal del servei vetlla per la seguretat de la gestant com del nadó. És per això que s'han augmentat les mesures de protecció del professional i de les pacients i acompanyants.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat