Sant Feliu de Guíxols no renuncia a viure l'esperit del Carnaval

Intervé: Núria Cucharero, regidora d'Esdeveniments de Ciutat

El Carnaval Ganxó tindrà tres activitats per les quals es demana la participació popular i premis

Imatges de la Rambla plena de gom a gom no es tornaran a repetir aquest 2021 però això no vol dir que l'esperit carnavalesc no trepitgi Sant Feliu de Guíxols. Ajuntament i Associació de Colles han acordat celebrar la gran festa d'hivern a la ciutat amb enginy i complint amb les exigències de seguretat sanitària.

El cartell de la festivitat ja és tota una declaració d'intencions i és que hi apareix el tradicional mussol bocatapat amb mascareta. Aquest fet ja indica l'excepcionalitat d'una celebració que serà molt local, en petits grups i amb una important presència telemàtica.  Això pel que fa a les diferències amb altres anys. Pel que fa a les semblances, doncs que ens trobarem la festa a peu de carrer.

Una gimcama amb elements de les colles carnavalesques


Hi haurà tres activitats diferents. Per una banda una gimcama individual on cada colla carnavalesca distribuirà un element característic de la seva entitat en algun establiment o lloc emblemàtic de la ciutat.  L'objectiu de la gimcana serà localitzar el màxim nombre de motius i puntuar-los mitjançant un formulari web al qual es tindrà accés un cop escanegeu el codi QR que trobareu al cantó de cada element.

D'entre tots els participants de la gimcana es realitzarà el sorteig d'un premi individual i la peça exposada que acumuli més puntuació s'endurà un premi col·lectiu. Es podrà participar a la gimcana entre els dies 6 i 17 de febrer.

Les consignes dels Carnestoltes


Per altra banda s'apel·larà a la participació ciutadana amb les tradicionals consignes que cada any els Carnestoltes fan entre la mainada de la ciutat. Aquest cop no serà només a les escoles sinó entre tota la població i a les xarxes socials. Les consignes que es faran arribar a la ciutadania a través dels perfils oficials de l'Ajuntament i també de l'emissora municipal Ràdio Sant Feliu. Cada dia entre el 6 i el 17 de febrer es publicarà a les xarxes socials un vídeo diferent protagonitzat per un antic Rei o Reina Carnestoltes de Sant Feliu, que animarà la població a disfressar-se partint d'una consigna concreta.

L'objectiu és obeir les consignes en qüestió i publicar-ne fotografies a les xarxes socials, tot fent ús de l'etiqueta #carnavalguixols2021 i també adjuntant-hi el 'hashtag' que toqui cada dia.

A les 9:00 hores de cada matí es publicarà la consigna de la jornada, i se'n podrà penjar una fotografia fins a les 23:00 hores de la mateixa nit. També hi haurà sortejos i premis.

Banderoles amb els Carnestoltes i cartells històrics

Un tercer element serà fer visible el Carnaval a peu de carrer. Es distribuiran banderoles a diferents punts de la ciutat.  Estaran estampades amb fotografies d'antics Carnestoltes acompanyades dels cartells corresponents de cada edició del Carnaval a Sant Feliu de Guíxols, des de l'any 1989 i fins a l'actualitat.+

Des del consistori i l'Associació de Colles es vol atorgar protagonisme als antics Carnestoltes per a compensar que enguany no n'hi ha cap. El tret de sortida de la iniciativa serà dissabte, 6 de febrer, coincidint amb el que seria el dia del tradicional sopar de colles, i s'allargarà fins al Dimecres de Cendra, dia 17 de febrer.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat