Segon cap de setmana de botellots sense toc de queda a Calonge i Sant Antoni i Palafrugell

INTERVÉ: Josep Piferrer, Alcalde de Palafrugell

Segon cap de setmana de botellots
després d'haver tret el toc de queda nocturn a Calonge i Sant Antoni i Palafrugell.

L'efecte crida cap als pobles que no tenen toc de queda ha fet que els botellots es reproduïssin. Davant d'aquesta situació des de l'Ajuntament de Palafrugell demanen que es revisi la normativa per declarar el toc de queda nocturn i inclós que es tracti tota la zona litoral del Baix Empordà com un tot enlloc de fer-ho municipi a municipi. 

Pel que fa als botellots d'aquest cap de setmana, 500 joves van aplegar-se per fumar i beure en un paratge boscós situat al terme municipal de Regencós

L'aparició dels Mossos i les furgonetes dels ARRO va fer que els joves els hi llencessin pedres. L'actuació va durar fins a les 6 de la matinada i va finalitzar quan els agents van aixecar una acta administrativa contra el propietari del cotxe que portava la música a un volum exageradament alt.

Les concentracions d'entre un centenar i 150 joves també van desplegar-se més cap a l'interior de Calonge, al costat de l'escola La Sínia, on hi va haver destrosses en una tanca i es van  trencar vidres, a més de posar fins a 41 denúncies per botellots i 6 més per alcoholèmia.

A Palafrugell, la policia ha posat 26 denúncies per botellots, 8 més per festes en pisos que provocaven molèsties, 6 per la Llei de Seguretat Ciutadana i 3 per incomplir mesures covid. A més, els mossos van arrestar un jove que va fugir del seu cotxe on s'estava muntant un botellot.

Davant les cales de Calella, van tornar a produir-se festes en vaixells fondejats. Van començar sent 5 fins que dies més tard ja eren 18. Una Patrulla de la Guàrdia Civil els va fer dispersar.

Fonts municipals han assenyalat que aquest tipus de festes es convoquen a través de les Xarxes socials i que és complicat fer el seu seguiment perquè al arribar la policia sovint ja s'han dispersat.

Les competències del mar són de la Guàrdia Civil, amb una embarcació que ve de l'Alt Empordà i poden tenir assistència de Mossos per mar amb una embarcació que ve de Palamós. La Policia Local fa el seguiment des de terra. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat