Josep Piferrer: "Els moviments de residents de Palafrugell Gent Gran van anar tard"

INTERVÉ: Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell

Palafrugell és la població del Baix Empordà amb un major nombre d'habitants i també la que s'està emportant la major part de males notícies que està deixant el pas del coronavirus a la comarca. A dia d'avui és el municipi que registra el nombre més elevat de morts, arribant a la desena aquest divendres. Els números demostren que fa setmanes que a la Residència de la Gent Gran de Palafrugell hi ha un gran nombre de persones contagiades.

Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell: "Els primers dies sabíem que hi havia residents que havien donat positiu en Covid-19, però es va tardar molt a saber-se el nombre real d'infectats."

Per evitar la propagació del virus es va traslladar a gairebé una trentena de pacients, els que es considerava que tenien més autonomia, a l'Hotel La Vostra Llar de Palamós. Entre aquests translladats s'han diagnosticat positius en coronavirus i un ha mort, de manera que alguns residents ja han tornat a la planta aïllada de Palafrugell. En el moment del trasllat es creia que era l'única mesura a prendre possible i efectiva.

Aquests fets des del consistori s'estan vivint amb una gran preocupació i inquietud. L'alcalde de Palafrugell considera que les mesures es van prendre tard, no per voluntat pròpia sinó pel desconeixement de fins a quin punt havia afectat la malaltia. Assegura que la mesura hauria estat més efectiva si els testos haguessin arribat abans, ja que s'haurien aïllat els contagiats des d'un principi.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat