Les dones de Calonge i Sant Antoni pengen el davantal i es revindiquen lliures

Calonge i Sant Antoni

Data: 09/03/2020

Intervé: Elisenda Pérez, regidora d'Igualtat

La del 8M és una de les tres setmanes que l'Ajuntament vol dedicar al feminisme i lluita LGTBI


Les dones de Calonge i Sant Antoni van penjar aquest 8 de març el davantal. El davantal que la societat patriarcal els imposa com a cuidadores i responsables de les tasques de la llar; i amb el que les encotilla i invisibilitza en posicions de poder i rellevància mediàtica pel simple fet de no ser homes.

El municipi va viure diumenge el principal dia d'una setmana dedicada a les dones amb nombroses activitats que han volgut recordar el que és pura lògica. La igualtat real i efectiva és que el 51% de la població tingui el 51% de la rellevància mediàtica, visibilitat i poder.

Un dels elements on més clar es visibilitza el patriarcat és en la publicitat, plagada molts cops de missatges masclistes que sovint passen desapercebuts. Una de les activitats d'aquest 8M calongí va ser fer un mural, precisament, amb tots aquests missatges que remen en contra la igualtat.

Les biblioteques del municipi han acollit exposicions amb la dona com a protagonista, intentant visualitzar la creació femenina.

El 8M no va voler deixar passar l'oportunitat de mostrar que el feminisme és divers i entronca amb diferents lluites com l'anticapitalista o l'antiracista. Es va fer a través d'una projecció cinematogràfica més debat a l'Espai Jove.

A banda de les `performances´ de diumenge i la lectura del manifest hi va haver una Caminada per la Igualtat amb una seixantena de persones.
La Setmana de la Dona culminarà el dia 10 amb l'obra de teatre 'És de conya', de la companyia Nus Teatre, a l'institut Puig Cargol.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat