La revetlla de Sant Joan finalitza sense cap incidència important

Baix Empordà

Data: 27/06/2022

El dispositiu especial d'interior per aquest Sant Joan va finalitzar la revetlla sense cap incidència rellevant. A la demarcació, els bombers van rebre 77 avisos i pel que fa al telèfon d'emergències 112, es van realitzar al Baix Empordà 176 trucades. La majoria de les causes va ser per petits incendis de vegetació forestal, contenidors o matolls a la via pública com també molèsties veïnals.

El dispositiu especial d'Interior per a Sant Joan va finalitzar la revetlla sense cap incidència important a tot Catalunya. Des del Departament d'interior han valorat positivament el resultat del dispositiu que ha estat el més gran de la història de Sant Joan.
En total, els Bombers de la Generalitat van rebre 899 avisos, dels quals 663 van acabar sent actuacions. També es van detenir 57 persones, de les quals 8 estaven relacionades amb delictes contra el patrimoni, i 15 per violències masclistes. A la demarcació de Girona en concret es van rebre 77 avisos. 

Pel que fa al telèfon d'emergències 112 de Catalunya va atendre durant la revetlla 5.624 trucades procedents que van generar 2.933 expedients, un 7% més de trucades que la revetlla de l'any 2021. En el cas del Baix Empordà es van realitzar 176 trucades que corresponen al 3,8% del total.
El tipus d'incident que ha generat més trucades han estat els incendis: de contenidors, crema de matolls en via pública, focs en papereres, focs en espai públic amb risc, focs en solars, focs d'arbres, altres focs exteriors com incendis de vegetació forestal. També hi ha hagut queixes per motius de civisme, com molèsties veïnals o a la via pública, per agressions i per demanar assistència sanitària, entre altres motius. 

Pel que fa a El Sistema d'Emergències Mèdiques va atendre 179 persones per patologies relacionades amb la revetlla de Sant Joan. Dels atesos, 104 ho van ser per intoxicacions i d'aquests 15 a Girona. De les 26 agressions ateses, 2 van ser a Girona. Dels 38 accidents de trànsit que ha atès el SEM, 5 van ser a la demarcació i pel que fa a les 9 atencions per cremades, una es va produir a la província.

D'altra banda, el Cos d'Agents Rurals, va dur a terme 669 actuacions entre el dia 20 i el 23 de juny, i no va aixecar cap denúncia.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Societat