Blanes i Sant Feliu són els municipis de la Costa Brava on més cau l'habitatge

Blanes i Sant Feliu de Guíxols són els municipis de la Costa Brava on més ha caigut el preu de l'habitatge l'últim any. En el conjunt de la demarcació el preu dels pisos va caure un 9,1% entre el primer trimestre de 2020 i el de 2021. 

La compravenda i l'obra nova també van notar els efectes de la situació del sector, amb descensos d'un 16,1% i un 21,5%.

Segons Tinsa, la localitat on els habitatges vacacionals plurifamiliars tenen un cost més alt és a primera línia de mar a Sant Feliu de Guíxols, amb valors d'entre 10.000 i 12.000 euros per metre quadrat.

L'estudi mostra que la major part de compradors d'habitatges a la zona de la costa de l'Empordà provenen de Catalunya, especialment de Barcelona.

Pel que fa a la selva marítima, Tinsa diu que durant l'any 2020, el mercat va mostrar una activitat inferior, tot i que va tractar de recuperar-se l'any 2021. Com passa a l'Empordà, l'estudi també destaca que no hi ha oferta abundant d'habitatges a la zona de Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar.

En aquesta zona, la localitat més cara pel que fa a habitatges vacacionals unifamiliars registrava valors d'entre 8.000 i 10.000 euros per metre quadrat.

Girona i la zona nord de la Costa Brava es cataloguen dins els territoris que estan en un procés de recuperació moderada del mercat d'habitatge vacacional i amb un lleuger increment de l'evolució dels preus d'aquest mateix tipus d'habitatge.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat