L'Hospital de Palamós assoleix l'argent en la prevenció del tabaquisme

Palamós

Data: 28/11/2017

L’Hospital de Palamós ha assolit la categoria d'argent de de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum. Un reconeixement a la tasca que es desenvolupa des del centre sanitari en promoure polítiques actives pel control del tabaquisme en l'àmbit hospitalari. El Servei de Prevenció de l’Hospital de Palamós va rebre de la subdirectora general de Promoció de la Salut el lliurament de l’acreditació. 

L’Hospital de Palamós pertany a la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum des de l’any 2007, i ja fa 3 anys, en la darrera avaluació es va assolir la categoria de bronze. Aquest any s'ha assolit un nivell més. Entre les tasuqes que es realitzen durant tot l'any destaquen les activitats que tenen lloc als diversos centres dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà el mes de maig quan se celebra la Setmana Sense Fum. El dia mundial sense tabac és el 31 de maig.

L’objectiu final de la Xarxa és assegurar un ambient sense fum als centres hospitalaris a més de formar i sensibilitzar els professionals sanitaris sobre el problema del tabaquisme, activar programes de cessació tabàquica i promoure activitats de prevenció i control del tabaquisme.

Cada tres anys es realitza una avaluació de la implantació de les mesures per al control del tabaquisme a cada centre. Seguint les recomanacions de la Xarxa Internacional d’Hospitals sense Fum, es mesuren les fites i progressos dels hospitals membres en funció de diferents indicadors. Segons aquest grau de compliment s’estableixen 5 categories: membre, bronze, argent, argent amb menció d'or i or.

Dels 82 centres acreditats, 21 són membres, 20 bronze, 13 argent, 6 argent amb menció or i 8 or. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat