Augmenta l'abandonament de gossos després del confinament

INTERVÉ: Àngel Viladegut, APA Rodamón

El confinament ens va obligar a no sortir de casa durant mesos, amb algunes excepcions com quan anàvem al supermercat, a la farmàcia, o trèiem a passejar als gossos.

El fet que treure els gossos fos una mena d'excusa per sortir al carrer va provocar un boom de sol·licituds d'adopcions, però de la mateixa manera amb el desconfinament els abandonaments han augmentat exponencialment.

L'APA Rodamón porta comptabilitzats en aquest moment al voltant de 300 gossos abandonats o perduts al Baix Empordà, xifra que és extremadament alta.

Durant l'estiu, a més, per costum, ja és l'època en què es produeixen més abandonaments. La protectora explica que això succeeix quan hi ha més moviments de gent de fora, que són els que més abandonen durant les seves vacances.

Rodamon compta amb un gran nombre de voluntaris que més enllà de les seves tasques de netejar, raspallar i treure a passejar els gossos, ajuden a fer que els peluts com els que veieu en pantalla socialitzin més de pressa i amb més facilitat. Per aquest motiu fan una crida a la ciutadania a què se sumi a la família de voluntaris.

L'Associació Protectora d'animals del Baix Empordà segueix animant a adoptar, però a fer-ho amb responsabilitat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat