La Mireia demostra al seu TDR que aprendre a fer surf amb discapacitat visual és possible

INTERVENEN: David, Isaac i David, alumnes i persones amb discapacitat visual // Mireia Casadesús, alumna de segon de batxillerat // 'Tito', Escola Agroruralsurf

En David, l'Isaac i en David, són tres persones amb discapacitat visual disposades a assolir un nou repte: aprendre a fer surf.

Ho han fet aquest cap de setmana a l'Escola Agrorural Surf de l'Estartit, gràcies al Treball de Recerca que ha estat portant a terme la Mireia. Un treball molt ben dissenyat en el que cada un dels alumnes han comptat amb un monitor que durant tres sessions els ha orientat, explicat, corregit i indicat el que han de fer i el que no per aconseguir agafar una onada i mantenir l'equilibri dalt d'una taula. El fet de tenir una persona dedicada exclusivament a cada un d'ells ha facilitat que l'hora de cada sessió sigui més intensa i que el resultat sigui més que satisfactori.

La Mireia va decidir enfocar cap aquest camí el seu treball de recerca gràcies al seu pare, qui també té una discapacitat física. Que el projecte aniria enfocat cap aquí, ho tenia clar des del principi. A això, li va sumar dues coses que l'apassionen: l'esport, i en concret, el surf.

La primera de les sessions va tenir lloc el divendres i va ser introductòria, per conèixer els monitors, familiaritzar-se amb el material, i anar agafant confiança.

En la segona van aprendre tots els detalls i tècniques. Aprendre a remar, a girar, a capbussar-se, fer apnees, i sobretot, aprendre tot el necessari sobre la seguretat en el moment de les caigudes. També van treballar els equilibris.

La darrera sessió va tenir lloc el diumenge i els va regalar moments emotius i emocionants com quan van aconseguir posar-se a peu dret i surfejar una onada.

Els tres alumnes han gaudit de l'activitat i agraeixen a la Mireia l'oportunitat que els ha oferit de practicar un esport que mai haurien imaginat i que han descobert que és molt més accessible del que pensaven.

El treball de recerca serà presentat a l'Institut de Vilablareix, on la Mireia estudia 2n de Batxillerat, amb l'objectiu més que complert: demostrar una vegada més que tothom pot aconseguir el que es proposi.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat