Infermeres del SSIBE realitzen la tècnica de microempelts en segell

Palamós

Data: 22/05/2023

Les infermeres de la Comissió de ferides del SSIBE realitzen per primera vegada a les comarques gironines la tècnica de microempelts en segell en ferides cròniques o atípiques per tal de millorar sobretot la taxa de cicatrització i el procés de curació.

La tècnica de l'empelt en segell fa més de 30 anys que es duia a terme, però amb el temps va quedar obsoleta. Ara, però per primera vegada les infermeres de la Comissió de ferides de Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) han posat en pràctica aquesta tècnica pionera a la demarcació per tractar ferides cròniques i dermatologies atípiques, sense necessitat d'entrar a quiròfan i, per tant, sense comptar amb un metge.
 

Dins la comissió hem creat un grup d'innovació i recerca per anar potenciant, que quedi científicament evidenciat i estudiat tot el que estem fent".- Marta Hugas, infermera de Palamós Gent Gran

Aquesta tècnica consisteix en una petita intervenció invasiva amb anestèsia. Amb aquesta intervenció es vol millorar el dolor del pacient, la taxa de cicatrització i accelerar el procés de curació.
 

Els resultats solen ser molt bons. Són lesions de llarg temps d'evolució i la taxa de cicatrització al cap de tres mesos es troba al voltant d'un 30% i es pot arribar al 60% a final de l'any".- Anna Garcia, infermera d'Atenció Primària al SSIBE

Recentment, s'ha aprovat un protocol intern per a la seva implantació en l'atenció sociosanitària i l'atenció primària.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat