Els ucraïnesos recorden el primer aniversari de l'inici de la guerra

Un any després de l'inici de la guerra, el conflicte continua ben present a la vida dels ucraïnesos que ara viuen a la comarca. Aquest dissabte, tots ells s'han retrobat a Platja d'Aro on van celebrar una marxa lenta fins a l'Ajuntament. Volien retre un homenatge a tothom qui és al país i demanar, una vegada més, el final del conflicte. Al final de l'acte, van entregar a l'Ajuntament una placa d'agraïment per la seva col·laboració.

Un centenar de persones s'ha concentrat a la marxa solidària de Platja d'Aro per recordar que fa un any que es va iniciar la guerra d'Ucraïna. Els participants han recorregut l'Avinguda s'Agaró fins a arribar a l'Ajuntament on s'hi han celebrat els parlaments i s'ha cantat l'himne nacional. Una marxa que el que ha volgut és demostrar la unitat dels ucraïnesos malgrat la guerra.

Durant tota la marxa s'han escoltat crits de "Visca Ucraïna" i molts cartells en referència a l'ofensiva russa. També s'han sentit missatges que reproduïen els avisos del govern ucraïnès quan detecten míssils aeris. Qui ha convocat la concentració ha estat l'Associació Ucraïnesa de Santa Maria de la Costa Brava. L'entitat va néixer dies després del primer atac rus i, conjuntament amb l'Ajuntament, han desenvolupat diverses activitats al centre cívic.

Per aquesta col·laboració, l'entitat ha entregat un diploma a l'Ajuntament per agrair la implicació del consistori amb el poble ucraïnès.
Durant aquest any de vida, l'associació ha celebrat diversos actes com el del dia de la independència d'Ucraïna, així com altres actes abans de les vacances de Nadal. També han organitzat recollides de material que encara avui és necessari com les mantes, la roba d'hivern, menjar i medicines.
Un any després de l'inici de la guerra, continuen amb la incertesa de no saber quan s'acabarà i amb un únic desig: la pau.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat