Tancament de consultoris i restricció de visites als centres sanitaris

Baix Empordà
Palamós

Data: 17/03/2020

(ÚLTIMA ACTUALITZACIÓ: 17/03 13:40h)

Arran del primer cas de coronavirus al Baix Empordà i amb l'objectiu de protegir a les persones usuàries i professionals dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà s'han establert noves mesures organitzatives als centres sanitaris del SSIBE.

Per un costat s’han tancat els consultoris locals de Calonge, Vall-llobrega, Mont-ras, Regencós, Torrent, Esclanyà, Cruïlles, Monells, Palau-Sator, Peratallada, Sant Sadurní de l’Heura, Gualta, Jafre, La Tallada d’Empordà i Serra de Daró. La resta de consultoris veuran reduït el seu horari d'atenció i es centralitza l'activitat al CAP. De fet l’equip d’atenció primària continua treballant, però sobretot de forma telemàtica.
 
S’ha tancat també l'accés a les cafeteries de Palamós Gent Gran i de l'Hospital que només donen servei a l'equip de professionals.
 
S’ha tancat l’accés per la planta 0 a l’Hospital de Palamós i s’han suspès les proves tant a l'hospital com a l'atenció primària i les intervencions quirúrgiques. Només es realitzen les que són urgents i preferents. La dispensació de medicació hospitalària es concentra a la consulta 21 de la 2a planta de l’Hospital en horari de matins.
 
També es restringeixen les visites i els acompanyants: a l'hospital i a atenció primària es permet un sol acompanyant per pacient. A Palamós Gent Gran s’han suspès les visites i els acompanyants, a excepció dels casos que autoritzi la direcció del centre.
 
Les noves mesures preses per prevenir i controlar la infecció pel SARS-CoV-2 també suspenen temporalment la funcionalitat de demanar hora a l’atenció primària a través de l'App. Recorden que els telèfons d’emergències habilitats per Salut són el 061 per urgències sanitàries, el 012 per consultes generals i el 112 per emergències.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat