Les visites a urgències augmenten un 30% respecte el 2020 durant els mesos d'estiu

Palamós

Data: 21/10/2021

INTERVÉ: Joan Manel Martínez, Cap d'Urgències de l'Hospital de Palamós

Els serveis d’urgències han recuperat progressivament l’activitat durant l’estiu. Des dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, el SSIBE, expliquen que durant els mesos de juny, juliol i agost s’han atès un total de 47.762 visites, el que suposa un increment del 33,6% respecte l’any 2020. L’increment ha estat, sobretot, durant el mes d’agost, quan la cinquena onada ja estava controlada.

El fet que durant l’estiu el Baix Empordà rebi una important quantitat de població estiuejant també s’ha vist reflectit en les dades. De fet, un 44% de les urgències ateses són de gent de fora de la comarca, principalment de la resta de Catalunya i de l’estat espanyol, però també s’han trobat amb algun estranger. Per tal de no sobresaturar els serveis d’urgències, s’ha fet una derivació de pacients cap als Centres d’Atenció Primària (CAP).

Si ens fixem en l’Hospital de Palamós, el seu servei d’urgències ha rebut 18.257 visites, un 27% més que el 2020. Per la seva banda, els CAP han atès 29.505 visites, un 38,6% més que l’any anterior.

De cara als propers mesos estan a l’expectativa del que pugui pasar amb les malalties respiratòries. Alerten que el relaxament de l’ús de mascareta en espais exteriors i d’altres restriccions podria comportar un repunt de casos. De moment estan estudiant els possibles escenaris per estar preparats en cas que hi hagin de fer front.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat