Finalitza el primer curs de capacitació bàsica ramadera al Baix Empordà

Parlavà

Data: 22/05/2023

El curs ha estat de tres mesos de formació teòrica i un de pràctica en petites i mitjanes granges ramaderes de Llet Nostra al Baix Empordà. Com ha estat el cas de la granja Mas Parnau, situada al municipi de Parlavà.

Finalitza el primer curs de capacitació bàsica ramadera impulsat per Llet Nostra i el programa Incorpora de la Fundació "la Caixa". Una formació necessària per al sector ramader lleter boví per cobrir les vacants de peó de granja amb personal mínimament familiaritzat amb el món ramader. Tota una proposta per lluitar a favor de la sostenibilitat social del sector, que manca de relleu generacional.

El curs ha estat de tres mesos de formació teòrica i un de pràctica en petites i mitjanes granges ramaderes de Llet Nostra al Baix Empordà. Com ha estat el cas de la granja Mas Parnau, situada al municipi de Parlavà. La Cooperativa de Ramaders del Baix Empordà – Llet Nostra va concretar el contingut imprescindible de la formació i ha estat la responsable d'impartir-la.

Des de les entitats membres del programa Incorpora de la Fundació "la Caixa" a la província de Girona, s'ha fet la captació dels participants així com la coordinació tècnica del curs i la formació d'habilitats transversals laborals.

Aquesta col·laboració ha comptat amb la participació del Consell Comarcal del Baix Empordà a l'hora de la selecció dels perfils professionals idonis pel curs i la borsa de Baix Empordà Professionals com a eina de recerca de feina. Davant dels resultats satisfactoris de tota la col·laboració d'entitats responsables, des d'Incorpora de "La Caixa" es farà balanç formal per estudiar la viabilitat d'una nova edició del curs i la seva projecció futura.

Quan encara hi ha alumnes fent les pràctiques, sembla que el 42% de l'alumnat ja ha trobat feina. Però s'espera que aquest índex pugui arribar fins al 57% en uns mesos.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat