La glopada d'aire fred seguirà els propers dies

Intervé: Josep Pascual, observador meteorològic

Per Tots Sants, Capes i Guants. Com avisa la dita popular, el mes de novembre pot venir acompanyant d'un fred contundent, i aquest any, s'ha complert al peu de la lletra. 

Les baixes temperatures d'aquests dies, amb mínimes de 4 o 5 graus en diferents punts del Baix Empordà, contrasten amb un octubre que va ser més càlid del que és habitual a excepció de fets concrets com el fort temporal de pluja del 23 d'octubre. 

El novembre però ha arribat amb el mercuri ben avall i registres que són més típiques del mes de gener o febrer. Una situació que ha sobtat pel brusc contrast de temperatura, però que els observadors meteorològics asseguren que no és excepcional. 

Malgrat que podria allargar-se fins a tres setmanes, aquest fred de novembre no és definitiu i les temperatures tornaran a suavitzar-se amb el pas dels dies. De fet, mentre que les mínimes sembla que encara no han tocat fons, tot apunta que les màximes aniran pujant amb el pas dels dies. 

Mentre duri aquest matiner episodi de fred, només queda rescatar la roba més gruixuda de l'armari, encendre la calefacció sense abusar-ne i carregar-se de paciència, que l'hivern, de fet, no comença fins el diumenge 22 de desembre. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat