Oncotrail finançarà un projecte de recerca per al diagnòstic precoç del càncer de pàncrees

Palafrugell

Data: 26/01/2024

Oncotrail finançarà un projecte de recerca per al diagnòstic precoç del càncer de pàncrees. L'organització ho ha anunciat aquest matí durant la presentació de l'11a edició d'aquesta prova solidària, que enguany se celebrarà el 5 i 6 d'octubre a Palafrugell. Esperen superar els 389.000 euros recaptats l'any passat.

La Fundació Oncolliga Girona finançarà amb 90.000 euros un projecte de recerca de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) que té com a objectiu validar una signatura metabolòmica per al diagnòstic precoç del càncer de pàncrees. Els investigadors esperen que els resultats de la recerca permetin generar una eina diagnòstica eficaç per detectar la malaltia en fases precoces, fet que comportaria un augment de la supervivència.
Els fons per finançar aquesta investigació provindran dels donatius recaptats amb la prova solidària Oncotrail, amb dues aportacions de 45.000 euros corresponents a les edicions 2023 i 2024.

A la darrera edició es van recaptar prop de 389.000 euros, dels quals 45.000 es destinaran a l'esmentat projecte d'investigació i 145.000 a millores als hospitals gironins. La resta de fons serviran per sostenir els programes i serveis assistencials que la Fundació Oncolliga Girona ofereix als malalts de càncer i els seus familiars

L'Oncotrail és un repte esportiu i solidari que es disputa per equips i consisteix a recórrer 100 km per corriols de la Costa Brava i les Gavarres, amb sortida i arribada a Palafrugell. Cada equip ha de fer un donatiu mínim de 1.000 euros per poder participar en la prova i, gràcies a la col·laboració de voluntaris i patrocinadors, tot el que es recapta es destina íntegrament a l'objectiu solidari del repte: millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars.

Des de la primera edició, l'any 2013, fins ara, s'han recollit 2.360.000 euros. Enguany l'organització ha decidit posar en marxa un nou sistema d'inscripció pel qual totes les places s'atorgaran per sorteig. En total s'hi poden presentar 300 equips. L'onzena edició se celebrarà el 5 i 6 d'octubre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat