Els pediatres assenyalen la rutina com la millor aliada per agafar el ritme del curs

Baix Empordà

Data: 08/10/2019

Intervé: Anna Moyà, pediatra 

Convertir la rutina en la millor aliada dels nens i nenes a la tornada a l'escola. Aquesta és la principal recomanació dels pediatres a les famílies, que reclamen treure la connotació negativa que sovint acompanya la paraula "rutina" i convertir-la una eina d'aprenentatge.

Tota bona rutina passa per una alimentació com cal. Els experts asseguren que tots els àpats són importants, però insisteixen en l'esmorzar i en fer-lo sense presses. 

L'alimentació dels infants la resta del dia ha d'incloure un segon esmorzar amb els aliments que no s'hagin pres a primera hora, un dinar equilibrat, un berenar sense dolços a base de pa, fruita o làctics i un sopar saludable a base de verdura, fècula o proteïna. 

El descans és l'altre pilar imprescindible per tenir una bona rutina. La pediatria es desmarca del dictat de les 8 hores i recorda que cada infant és diferent i necessita unes hores concretes de son. Recomana això sí adaptar el descans a les hores de llum, no abusar de les pantalles i apagar-les almenys dues hores abans d'anar-se'n al llit. 

De cara als pares i mares, el principal consell és no posar-se nerviós i entendre que cada nen o nena és diferent i que els canvis no tenen efecte d'un dia per l'altre. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat