Els aiguats fan estralls als camps de pomeres i arròs de Pals i Palau-Sator

INTERVÉ: Llorenç Frigola, president de la IGM Poma de Girona

Pals i Palau-Sator segueixen amb camps de pomeres i d'arròs inundats tot i fer una setmana dels primers vessaments del riu Daró i en concret, del canal de rec del Molí de Pals. 

La resta de municipis es van recuperant amb normalitat després dels intensos episodis de pluges, mentre que els camps del voltant del Molí de Pals continuant inundats. D'aquesta manera a mesura de que passen els dies augmenta la preocupació per les collites de pomes, arrs, userdes i cereals d'hivern.

Els pagesos d'aquesta zona denuncien l'estat d'abandonament del rec, una infraestructura del segle XV que els comporta cada vegada més problemes degut a que ha anat embellint i que actualment ja no s'utilitza ni té cap tipus de manteniment. 

El rec, propietat del Departament d'Agricultura, es troba en molt mal estat i té una sèrie de trencades que porten com a conseqüència finques i camps de Pals i de Palau-Sator a aquestes altures segueixen rebent aigua.

Pel que fa als camps de poma, si l'aigua si queda molts dies les plantes poden acabar agafant enfermetats per asfíxia redicular.

Es calcula que són unes 150 hectarees les afectades amb risc de perdre cultius.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat