La reconstrucció d'Amatrice a debat en la celebració del Dia Internacional d'Europa

Representants de la ciutat italiana d'Amatrice han explicat a la Costa Brava com van viure l'agost del 2016  el terratrèmol que va devastar tot el seu poble. Dos anys després la ciutat segueix en runes i gràcies a la solidaritat tiren endavant sent conscients que Amatrice mai més pot tornar a ser el que era abans del terratrèmol.

Van aprofitar el viatge Girona per recollir els diners que es van recaptar a la Vall d'Aro el setembre del 2016 gràcies a una festa benèfica impulsada pel propietari del restaurant ganxó La Locanda della Nonna Flo, Francesco Disiderio. Abans d'aturar-se a Platja d'Aro en aquest acte els representants de la ciutat d'Amatrice, una regidora i un tècnic municipal, van reunir-se amb el rector de la Universitat de Girona i van visitar la facultat de Geografia. Després una degustació gastronòmica al Mercat del Lleó per acabar a l'Ajuntament de Platja d'Aro explicant com la gastronomia pot ser en àmbits turístics una bona ambaixadora de solidaritat. Precisament en aquest acte es van conèixer el food blogger italià Paolo Campana creador de la campanya  astronòmica solidària de la pasta a l'amatriciana i els representants d'aquesta ciutat italiana afectada pel terratrèmol.

Estava prevista també la presència de l'alcalde d'Amatrice Sergio Pirozzi però per motius d'agenda va excusar la seva absència, l'han ascendit a Conseller de la regió de Lazio. El municipi de Castell-Platja d'Aro ha aprofitat aquest acte per celebrar el Dia Internacional d'Europa i explicar als representants d'Amatrice que el municipi també ha viscut episodis crítics amb incendis forestals o inundacions. Des de l'Ajuntament van comprometre's a solidaritzar-se amb Amatrice.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat