Creu Roja inverteix en la lluita contra la pobresa

Quedar-se a l'atur, no tenir feina i passar dificultats econòmiques té un impacte directe sobre les persones generant situacions d'extrema vulnerabilitat. Només l'any passat, 62.000 persones van ser ateses per Creu Roja Girona en un total de 183.700 intervencions. 

62.000 persones han estat ateses durant el darrer any per la Creu Roja per situacions d'extrema vulnerabilitat, fent un total de 183.700 intervencions, gran part de les quals es van destinar a cobrir de forma urgent les necessitats bàsiques els afectats. En total durant el 2017 es va invertir 1.500.000 euros a projectes de lluita contra la pobresa i l'exclusió social i en projectes d'ocupació. Destaca també l'increment del 10'72% del pressupost dedicat a atendre persones afectades per la cronificació de la situació de pobresa. 

Pel que fa als joves, l'atur juvenil, la manca de qualificació o la formació són els principals reptes a superar amb l'objectiu posat a assolir una taxa d'inserció juvenil del 59%. En referència a les persones grans, es treballa amb eines de sensibilització i acompanyament per dotar-los d'una autonomia suficient per romandre al seu entorn habitual, millorar les seves relacions socials, promocionar un envelliment saludable o acabar amb la soledat a la tercera edat.

Creu Roja recorda que la situació de pobresa i desprotecció de moltes famílies afecten el desenvolupament de la infància a diferents nivells com la salut, el rendiment escolar o la maduració del seu caràcter. Uns quadres que s'intenten combatre per mitjà dels programes generals d'atenció a les famílies vulnerables.

Finalment, d'entre els col·lectius més sensibles destaquen les persones sense llar, grup del qual només l'any passat es van atendre 150 persones, o els 1.500 migrants i refugiats als quals s'assisteix  per facilitar la seva integració.   

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat