Habiliten un punt de recollida de material pels refugiats que arriben a Palamós

Palamós

Data: 31/03/2022

La plataforma 'Palamós ajuda a Ucraïna' ha habilitat un punt de recollida de material, en un local ubicat al carrer President Macià número 120, de Palamós. Si fa unes setmanes les donacions s'enviaven a la frontera ucraïnesa, ara les necessitats també s'han traslladat al municipi, i per això, han optat per repartir els productes entre els refugiats que han arribat recentment.

Les tornes s'han capgirat. Ho constaten els punts de recollida de material, que s'han habilitat arreu del país a causa del conflicte d'Ucraïna. Els furgons plens, que fa unes setmanes sortien direcció a la frontera, actualment molts resten aparcats. I és que les mancances també s'han traslladat en els municipis catalans arran de l'arribada de refugiats.

Plataformes ciutadanes com 'Ucranïanos en Costa Brava' o 'Palamós ajuda a Ucraïna' s'han bolcat a ajudar els exiliats, un cop arriben a la comarca. En el seu local, ubicat al carrer President Macià número 120 de Palamós, en horari de 9 del matí a 1 del migdia, i de 2 a 6 de la tarda, han habilitat un punt de recollida de material. Segons expliquen els voluntaris, les necessitats han canviat, i sobretot es precisen aliments frescos i productes higiènics femenins.

La demanda no para d'augmentar en el transcurs de les setmanes. Així, a l'última reunió, que els voluntaris van organitzar en un local cedit per la parròquia, hi van assistir unes 50 persones, la majoria refugiats. No obstant això, la balança s'anivella, ja que la solidaritat ciutadana tampoc ha cessat. A Casa Brava Pro, per exemple, "cada dia entren persones preguntant com poden ajudar".

La tasca actual de plataformes com 'Palamós Ajuda Ucraïna' és detectar les necessitats dels exiliats. En aquest sentit, a part d'aliments, roba, joguets o productes d'higiene, també ofereixen un suport amb les traduccions i a l'hora de trobar una llar.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat