Troben material robat i un cultiu de marihuana als pisos desallotjats de Calonge

Intervé: Jordi Soler, alcalde de Calonge i Sant Antoni 

El desallotjament dels edificis dels carrers de la Sala 37 i Enric Lluís Roura 26-28 de Calonge han permès a la Policia Local i els Mossos d'Esquadra ha permès recuperar les relíquies robades a principis d'any de l'esglèsia de Sant Martí i confiscar un ciclomotor i 4 motocicletes majoritàriament desvallestades entre d'altres objectes. La investació policial ha relacionat un d'aquestes motos amb un robatori amb força al municipi. 

S'han obert diligències policials que ja han estat aportades al jutjat de Sant Feliu de Guíxols. 

L'ajuntament qualifica la operació policial d'excel·lent, no només perquè els pisos no eren segurs sinó perquè ha permès posar al descobert un laboratori de cultiu de marihuana amb 116 grams d'aquesta droga embossada.


10 famílies desallotjades

Dels 28 pisos, 25 estaven ocupats per 10 famílies. Són 48 persones entre les quals hi ha 25 menors d'edat, que l'ajuntament ja ha garantit que podran acabar el curs si estaven estudiant a Calonge.  

D'entre totes les famílies, només una està empadronada a Calonge i Sant Antoni i dues són de Palamós. Totes tres ja estan en mans dels serveis socials de cada municipi. Tres famílies més són de Llagostera, Granada i Osca, i en aquest cas a partir d'aquest dissabte han d'abandonar l'hotel calongí i buscar un nou allotjament en considerar l'ajuntament que se'ls ha acabat el temps de gràcia. Quatre famílies més no tenen papers i en aquest cas, es quedaran a Calonge a l'espera que el servei d'estrangeria de la Policia Nacional els indiqui com procedir. 

Tant les despeses generades pel desallotjament i el reallotjament les assumirà l'entitat bancària propietària de l'edifici i per tant aquesta operació no tindrà costos ni per l'ajuntament ni per serveis socials.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat