La temperatura de l'aigua a l'Empordà és la més alta en 50 anys

El canvi climàtic ja és aquí. Aquest estiu les temperatures del mar han estat testimoni de l'escalfament global al registrar les temperatures més altes al mar de les últimes cinc dècades. Segons els estudis de l'observador meteorològic Josep Pascual, a més, el nivell del mar ha estat el més alt dels últims 30 anys. 

Les dades de Pascual, recollides a l'Estartit, han mostrat un augment de la temperatura de l'aigua d'uns dos graus durant el mes de juliol, amb una temperatura mitjana de 24,4 graus, quan la mitjana hauria de rondar els 22. 

Durant la major part de l'any les temperatures de l'aigua estan per sobre del que s'espera. L'excepció en aquest augment de les temperatures de l'aigua la van protagonitzar els mesos d'abril i maig, amb temperatures marines per sota de la mitjana per la gran quantitat de precipitacions caigudes durant aquests dos mesos i per l'efecte de la tramuntana. 

Durant els últims cinquanta anys hi ha hagut baixades i pujades de temperatures constants entre any i any, però la tendència general mostra un increment sostingut de les temperatures: aquest juliol la màxima històrica s'ha situat als 26,6 graus centígrads. 

La pujada de temperatures arriba al mateix moment en què l'ONU ha aconsellat reduir el consum de carn per tal de minimitzar les emissions, alleugerant la producció de les indústries càrniques i les despeses energètiques que aquestes generen. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat