Jornades per apropar la Unió Europea als estudiants

Intervé: Joaquim Millan, col·laborador del Centre Europa Directe Girona de la Universitat de Girona

Apropar la Unió Europea als més joves. Aquest és l'objectiu de les xerrades que El Centre Europe Direct Girona ofereix a les diferents escoles i instituts de la província gironina. Aquesta setmana va ser el tron de l'Institut Sant Feliu, on els estudiants de 3er d'ESO van poder conèixer una mica millor el funcionament de l'organització europea i les possibilitats que proporciona. En elles s'hi expliquen les oportunitats que la Unió Europea ofereix i també tracta temes com la mobilitat juvenil dins la unió, cosa que dona molts avantatges en l'àmbit de formació i també dins el món laboral.

Unes xerrades que es van dividir en dues sessions el dimecres i dues més el divendres. Aquestes jornades tracten la història de la Unió i la comunitat europea, els diferents canvis a escala de mobilitat europea i posar el focus en l'àmbit educatiu que ofereix. Unes temàtiques que varien segons el curs a qui van destinades, però posant sempre l'accent en l'actualitat.

Uns temes que van servir als alumnes per conèixer millor aquesta organització i valoraven positivament el format de les sessions, que des de l'inici
animaven a l'alumnat a participar.

Aquest any ja s'han programat a comarques gironines més de 70 sessions, que suposa arribar a més de dos mil alumnes d'aquests centres educatius. En el cas del Baix Empordà també visitaran escoles i instituts de diferents municipis com Calonge i Palamós.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat