Jocs i concursos a les xarxes socials per commemorar el 8M

INTERVÉ: Lourdes Fuentes, alcaldessa de Santa Cristina d'Aro

Aquest 8M ha estat marcat per la pandèmia de la COVID-19, tant pels temes principals en les reivindicacions i manifestos d'enguany, com pel fet d'haver de complir amb les mesures de seguretat i no poder organitzar grans esdeveniments, concentracions i manifestacions, tal com les coneixíem fins al mes de març del 2020.

Ajuntaments, associacions i entitats s'han reinventat per fer sentir la seva veu dintre de les possibilitats. Sigui amb actes de petit format o fent ús de les xarxes socials i tenyint-les de color lila, així com fent participar les ciutadanes en diferents jocs interactius. És el cas de Santa Cristina d'Aro i Mont-ras, municipis baix empordanesos que han apostat per donar molta força des d'internet amb dues innovadores propostes a través del portal web i d'Instagram.

Aquestes són algunes de la vintena de preguntes que formen part del 'Quiz Instagram Stories' sobre el Llenguatge No Sexista que ha organitzat la Zona Jove de Santa Cristina d'Aro per commemorar el 8M, i que se suma a la campanya engegada pel Punt d'Igualtat del municipi sota el lema 'A Santa Cristina d'Aro, les coses pel seu nom!'.

L'enquesta s'iniciava el mateix vuit de març a les 9 del matí, i els participants han tingut 24h per respondre a les 20 preguntes. Tots aquells que les hagin respost totes correctament, i que siguin seguidors del perfil, s'enduran una rinyonera feta amb tela africana i una cinta d'ulleres crochet, ambdós regals fets a mà, i una partida de bitlles.

L'Ajuntament de Mont-Ras també ha fet partícips als joves amb un joc per internet que també posa a prova els seus coneixements. El videojoc esdevé a Equiterra, un país on la igualtat de gènere és una realitat. La missió del jugador és anar superant reptes com trobar les icones que se'ls demana, o les diferències entre imatges.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat